Grafikskolan - konstskola med inriktning grafik
#caption1

#caption2

#caption3

#caption4

#caption5

#caption6

#caption7

Gunilla Lehman, silkscreen

#caption8

#caption9

#caption10

#caption11

#caption12

Ella Due, Boken som Rum

#caption13

#caption14

Vera Zetterman, träsnitt

 

VÄLKOMMEN TILL GRAFIKSKOLAN!

Grafikskolan är den enda konstskolan i Norden som koncentrerar sig på de konstgrafiska uttrycksformerna och Artists' Books. Skolan startade på 1970-talet och är idag en 2-årig heltids utbildning som omfattar samtliga traditionella konstgrafiska tekniker och tryckmetoder samt boktryck och bokbindning. Med sin bredd och unika inriktning förbereder utbildningen för högskolestudier inom fri konst, grafisk formgivning, design och media. (Läs mer...)

Ansökningsportalen är öppen

2020-01-15 15:43:44

Du söker till Grafikskolan via skolans online-tjänst. Ansökan till 2020-2021 är öppen 24 mars till och med 15 maj. Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att komma direkt till onlineansökan

GRAFIKSKOLAN STÄLLER UT PÅ BAGARMOSSENS BIBLIOTEK

2020-01-14 16:54:25

Cheerful Things - en affischutställning på Bagarmossens bibliotek 3 - 25 mars 2020.

Förlängd utställningstid till och med 3 april 2020! 

I en dystopisk tid vill vi lyfta fram det som ändå är glädjefyllt och optimistiskt, små ting i vardagen är lika viktiga som stora rörelser i världen som visar på vilja till förändring i en positiv riktning.

Cheerful Things är temat för en affischkurs som genomfördes på Grafikskolan i januari-februari. Kursen är en praktisk och teoretisk kurs sam har textens och bildens kommunikativa förmåga som utgångspunkt. Idéer utifrån temathar översatts i olika grafiska tekniker i affischformat, bland annat silkscreen, monotypitekniker och digitala utskrifter.

Deltagare: Nader Attiyah, Kira Geissbühler, Gunilla Lehman, Ida Lisell, Anna Palmqvist, Anna Frid, KJ Wollert-Olsson, Maja Stenbom, Anna Stelling, Elisabeth Westlund