Så söker du

Du söker till Grafikskolan via skolans Online ansökan. Vi har lediga utbildningsplatser Ansökan till 2018-19 är nu fortfarande öppen.
Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att komma direkt till online ansökan>>

I ansökan behöver du fylla i följande:

• Personuppgifter
  • Frågor kring tidigare erfarenheter, utbildningar och motivation
  • Finansiering av studierna

ARBETSPROVER
Intagning till Grafikskolan sker på grundval av sökandes arbetsprover. I samband med att du gör online ansökan laddar du upp 6 till 10 digitala fotografier av dina verk (grafiska blad, teckningar, målningar, tredimensionella verk, böcker, trycksaker eller video).

ANTAGNINGSJURY
Jury vid antagning utgörs av lärare vid Grafikskolan, samt rektor och studeranderepresentanter. Juryn presenterar sitt förslag till Grafikskolans styrelse, vilka beslutar om antagning av studenter.

FÖRKUNSKAPER
Grafikskolan bedriver två utbildningar: Grafikgrund och Boktryck med inriktning Artists’ Book. För att söka till första året på Grafikgrund krävs inga förkunskaper inom konstgrafik, endast gymnasiekompetens. Har du kunskaper inom konstgrafik från tidigare utbildningar så är det också möjligt att söka direkt till andra året på Grafikgrund. Bedömning görs från fall till fall av ansvarig antagningsjury. Gymnasiekompetens samt förkunskaper inom grafik är också ett krav för sökande till utbildningen Boktryck med inriktning Artists’ Book.

SERVICEAVGIFT OCH BESKED
I samband med ansökan betalar du en serviceavgift (100:-) OBS! Avgiften måste betalas för att du ska kunna genomföra din ansökan. Besked om antagning meddelas i början av juni, via post och email. Vid sen ansökan ges besked om antagning så snart som möjligt.

SKOLSTART OCH TIDER
Höstterminen 2018 börjar 27 augusti 2018 och slutar 28 december 2018.
Vårterminen 2019 börjar 7 januari 2019 och slutar 7 juni 2019.
Undervisningen sker måndag till fredag 9-16