Så söker du

Du söker till Grafikskolan via skolans Online ansökan.
Ansökan till 2019-2020 är nu öppen. Sista ansökningsdag 24 maj.
Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att komma direkt till online ansökan>>

I ansökan behöver du fylla i följande:

• Personuppgifter
  • Frågor kring tidigare erfarenheter, utbildningar och motivation
  • Finansiering av studierna

ARBETSPROVER
Intagning till Grafikskolan sker på grundval av sökandes arbetsprover. I samband med att du gör online ansökan laddar du upp 6 till 10 digitala fotografier av dina verk (grafiska blad, teckningar, målningar, tredimensionella verk, böcker, trycksaker eller video).

ANTAGNINGSJURY
Jury vid antagning utgörs av lärare vid Grafikskolan, samt rektor och studeranderepresentanter. Juryn presenterar sitt förslag till Grafikskolans styrelse, vilka beslutar om antagning av studenter.

FÖRKUNSKAPER
Grafikskolan bedriver två utbildningar: Grafikgrund och Boktryck med inriktning Artists’ Book. För att söka till första året på Grafikgrund krävs inga förkunskaper inom konstgrafik, endast gymnasiekompetens. Har du kunskaper inom konstgrafik från tidigare utbildningar så är det också möjligt att söka direkt till andra året på Grafikgrund. Bedömning görs från fall till fall av ansvarig antagningsjury. Gymnasiekompetens samt förkunskaper inom grafik är också ett krav för sökande till utbildningen Boktryck med inriktning Artists’ Book.

SERVICEAVGIFT OCH BESKED
I samband med ansökan betalar du en serviceavgift (100:-) OBS! Avgiften måste betalas för att du ska kunna genomföra din ansökan. Besked om antagning meddelas i början av juni, via post och email. Vid sen ansökan ges besked om antagning så snart som möjligt.

SKOLSTART OCH TIDER
Höstterminen 2019 börjar 26 augusti 2019 och slutar 27 december 2019.
Vårterminen 2020 börjar 7 januari 2020 och slutar 5 juni 2020.
Undervisningen sker måndag till fredag 9-16