Samarbeten

Grafikskolan samarbetar med olika externa aktörer i enstaka kurser, längre projekt och utställningar.

SAMARBETSPARTNERS:
Konstnärernas kollektivverkstad, Stockholm
Galleri Korn

PROJEKT:
Projekt ingår i utbildningens yrkesorientering och innebär att studenterna kommer i kontakt med marknad och yrkesliv på proffesionella villkor.

2013-14 genomförde Grafikskolan ett samarbete med Kista Art City, Kungliga konsthögskolan, Konstfrämjandet och Grafiska Sällskapet, i projektet "Slussen en hjärtefråga". Tillsammans med konstnärer och studenter från Kungliga konsthögskolan producerade Grafikskolans studenter över 200 affischer kring omdaningen av Slussen området. Affischerna ställdes ut på Kulturtavlorna i Stockholm, samt på Grafiska Sällskapets Galleri. Sedan 2015 är samtliga affischer arkiverade och sparade i Stockholms stadsmuseums samlingar.

2017-18 genomförde Grafiskolan ett samarbete med Grafikens hus och Konsthögskolan i Stockholm i projektet "Generation Grafik". Projektet syftade till att öka intresset för samarbete mellan konstnärer i vitt skilda generationer; en äldre generations konstnärer delade med sig av sitt kunnande till yngre konstnärer som i sin tur inspirerade de äldre med metoder som förändrar det visuella grafiska språket med hjälp av digital teknik och innovativ användning av traditionella metoder. I samband med projektet genomfördes också en serie föreläsningar på Konsthögskolan i Stockholm, i samarbete mellan Konsthögskolan, Grafikens hus och Grafikskolan. Läs mer>>

2018-19 genomför Grafikskolan ett affischprojekt i samarbete med Kulturskolorna i södra Stockholm. Temat för projektet är "Hemlängtan". Projektet lyfter fram relationen mellan upplevelse av plats, identitet och fysiskt rum. Hur ser vår inre bild av plats ut i relation till den faktiska verklighet i vilken vi lever? Vad längtar vi hem till? Vad är hem?