Grafikskolan - konstskola med inriktning grafik

Veronica Öberg

Veronika Öberg studerade på Grafikskolan 2016-2018 på Grafikgrund 1 och Artists’ Book.

 

Varför valde du att gå Artists' Book? Under mitt första år hade vi många spännande föreläsningar där flera konstnärer togs upp som arbetat med just Artists’ Books som uttrycksform. Jag blev inspirerad av hur brett man kan arbeta med boken som medium så det blev rätt naturligt att jag valde Artists’ Book till mitt andra år på skolan. 

 

Vad har varit det bästa med utbildningen? Det mest grundläggande för min utveckling under det året var just tillgången till skolans verkstäder. Den tillit vi studenter fick till att bruka lokalerna under alla timmar på dygnet skapade en produktiv stämning i min klass och vi fick en fin gemenskap. Vi hade även två otroligt bra mentorer som också motiverade mig att söka vidare till högre konstutbildning. Klassresorna till Berlin var såklart ett stort plus i kanten, där dagarna spenderades med att besöka häftiga utställningar och museum.

 

Vad kommer du att ta med dig/ta vidare efter utbildningen? Genom Grafikskolans utbildning hittade jag mitt egna formspråk och fick tiden till att utveckla min praxis. Under min sista termin på skolan fick jag även tillfälle att arbeta på mina ansökningar till Konsthögskolor och just nu går jag mitt sista år på Kunsthøgskolan i Oslo där jag tar min Bachelor i medium - och materialbaserad konst.

 

https://www.instagram.com/veronika.magdalena.oberg/

https://veronikaoberg.wixsite.com/veronikaoberg