Hampus Håkansson

Bild: 40°, intaglio 2019 (detail)

Hampus Håkansson studerade på Grafikskolan 2015 - 2017 på Grafikgrund

• Hur kom du i kontakt med Grafikskolan? Genom Bekanta
  • Hur ser ditt liv ut idag? Vad gör du nu? Jag studerar tredje året bachelor på Kunsthögskolan i Oslo - Kunst & håndverk (Grafik & tegning)
  • Vad har tiden på Grafikskolan betytt för dig professionellt och privat? Det var på Grafikskolan som jag lärde mig grunderna inom grafik, vilket gav mig möjligheten att söka vidare till högskola. Jag lärde även känna många nya vänner där, det var en rolig tid!
  • Vad var det absolut bästa med Grafikskolan? Gemenskapen och relationen mellan lärare och elever tycker jag var betydande. Möjligheten att vi elever kunde komma och gå som vi vill på kvällar och helger var suveränt, det gjorde att man gärna var kvar där ett gäng och hängde.
  • Hur ser du på framtiden för grafiken? Jag ser den som positiv. Personligen känner jag att det finns så mycket att utforska rent tekniskt. Folk utvecklar fältet hela tiden med nya ingångar och tekniker. Sen är det bildkonst, det kommer alltid att vara relevant.