Grafikskolan - konstskola med inriktning grafik

Marie Andersson

Bild: Varelse 2, serigrafi

Marie Andersson studerade på Grafikskolan 2008 - 2010

 

  • Hur kom du i kontakt med Grafikskolan? Jag arbetade i en pappershandel i Gamla stan som samarbetade med ett boktryckeri. Det väckte ganska omgående ett nytt intresse och en lust att själv lära mig olika konstgrafiska trycktekniker. Hörde mig för och hittade till slut Grafikskolan som möjliggjorde detta.
  • Hur ser ditt liv ut idag? Vad gör du nu? Är utbildad konstnär vid Konstfack. Bor numer på en liten avstyckad gård i Sörmland där vi har ateljé och verkstad. Arbetar även som intendent och verksamhetsledare på Ebelingmuseet i Torshälla.
  • Vad har tiden på Grafikskolan betytt för dig professionellt och privat? Skolan var en bidragande faktor till att jag senare kom in på en konsthögskola. Utbildningen gav mig utrymme att experimentera och hitta ett nytt uttryckssätt och språk. På ett personligt plan var dessa åren väldigt viktiga och resulterade i en behövlig vändpunkt i mitt liv.
  • Vad var det absolut bästa med Grafikskolan? Först och främst innehållet i utbildningen och med det följer sammanhanget, människorna och helt klart de episka festerna.